Selasa, 15 April 2014

WARDROBE PART 2 (WORK IN PROGRESS)

Salam semua...hampir 1minggu lebih sarah dok ngemas almari husband tak siap2 lagi..hehe..baju banyak sgt n space almari kecil jer..so buat pelan2 kuarkan semua n lipat semula kemas2..mst rmi hadapi masalah yang sama kan..baju suami lebih dari isteri..heheh..tu pun msh ckp takde baju!!!hahah
Mula start aritu sara asingkan t shirt round neck ngan yang da ber kolar, asingkan seluar, kain pelekat, baju kerja..okay pastu dlm kumpulan2 kecil tu susun plak ikut warna..sbb husband sara ni kalu mencari baju die akan tny mcm nie "ummi nampak tak baju babah yang warna biru belang2 tu?"..ha mcm tu lah sebutannye..suami anda bagai mane?heheh..so thats why sara susun ikut warna..
okay yang nie semua tshirt round neck yer..mai sara ajar lipat nih..
1st
2nd
3rd
4rd
5th
ha camtu lah caranye ye..anda semua pasti hebat dari sara kan bab2 melipat nih..okay next proses melipat t-shirt berkolar plak. pun same asingkan ikut colour yer..
okay ini proses yang dah separuh selesai yer..nanti kita sambung lagi..

selamat mengemas wardrobe suami anda...

7 ulasan:

O'gosh Iskandar berkata...

kemasnya cara sara lipat...saya lipat macam ni jugak..tapi xde tahap letak dalam bekas..kemas habis...

sarah berkata...

harap tahan lama lah..hehe..dah tunjuk kat suami cara nak handle baju2 die..hanya tersenyum..haha harus sebulan sekali kene service balik nih..hehe

azah nur berkata...

Uuhhh sara dasyatnye...rajin sggh...1 idea yg boleh dicuba...

cplud miera berkata...

terbaikla sarah.. cantek lipatan baju tuh.. setakat ni xterfikir pon nk susun ikut warna. nnt nak try la. asben pon slalu gk tye cenggitu. huhu

cik hani berkata...

sama la dengan suami saya.. kemas pagi, dia amik baju sehelai satu loker bersepah.
katanya nka cari baju yang sedap dipakai

sarah berkata...

Hoh tu kene susun ikut baju sdp pki tu hani.hehe yg tak sedap leh simpn

Dila berkata...

Wow,,dila pon nak try gak la mcmni..mmg serabut sgt tgk baju2 hubby skrg..thanks for idea :)