Jumaat, 11 April 2014

TAGGING/LABEL

Salam jumaat semua...semoga hari ini menjadi hari yang baik untuk kita n ceria selalu..of course lah ceria kan esok cuti..hahaha..okay arini sara nak cerita pasal penglabelan yang baik agar rumah kita lebih sistematik..benda nie penting dalam susun atur..agar mudah nak cr barang2 kan..bukan kat ofis je kene 5s kat umah pun..hehe..kat ofis ada org ISO akan dtg audit kan..kalu kat umah tau sape audit..mak kandung n mak mertua lah..heheh..senang kalu sekali sekala diorg dtg umah n kita p kerja..diorg nak masak ke ape ke senang kan all dah tagging..

Okay straight to the point..sara beli tag nie kat Daiso..as usual lah kan..rm5..tack seal nie best ada cover plastik so pas tulis leh lekat kan plastik tu so that takde lah kene air dakwat tu kembang ke ape kan..save..
selain daiso rasenye kedai stationery pun ada kan..ada mcm2 bentuk..kecik besar..mcm yang sara beli nie ada 78 tack dlm die..pilih elok2 yer make sure ada seal ok
nie sara zoom dari dekat..lepas tulis leh seal yer..
okay bekas pads tu after dah tulis n tampal..boleh lah pasni nak guna utk pantry anda yer..leh lekat kat botol2 kaca tuh..tulisan kene cantik..haha..da stgh orang pandai ber adobefotoshop bagai leh lah buat labeling yang lebih cantik..nie cara mudah n cut cost..selamat ber labeling...

3 ulasan:

Mrs JZizan berkata...

Nak try jugak la sara..kena pi Daiso gak ni...hihi..

seronoknya tengok hasil kerja sara

:)

sarah berkata...

baru perasan oya upenye..hehe..jom2 best place to shopping selain mr diy..tempat murah2 jer mampu..heheh

O'gosh Iskandar berkata...

suka2...tapi tulisan x lawa...kn la print jugak...isk