Khamis, 17 April 2014

FIRST AID BOX

Selain berckp pasal wardrobe meh kita bercakap pasal first aid pulak..stp rumah sara rase perlu ada first aid box nie kan..if kes anak cedera ke mak ayah cedera ke kan senang kan..sediakan payung sebelum hujan..ni pun bnyk takde nie janji basic mcm nie dah da pun dah cukup ok kan..first ubat demam anak yang laters tau simpan, plaster n ubat sakit tekak..kalu da minyak sapu pun bleh taruk dlm nie..bandage ngan iodin..kapas sara taruk dlm bekas tertutup yang lain..
nak share pasal plaster nie..sara beli kat diy..yang nie da mcm2 bentuk tau..dari saiz besor sampai kecil..elok lah utk tgn kecil baby anda tu..alhamdulillah so far die sihat n selamat..
ha nie sara zoom kan skit kalu perasan da plaster bulat comel jer..hehe..nak pakai pun sayang..boleh je kalu anda mampu siap2 beli first aid box kat farmasi2 harga dlm RM70 dah leh dpt dah complete ngan ubatan dlmnye semua..tp nie sara buat sendiri..box beli kat daiso RM5,plaster mr diy RM2.90, ubatan leh ambil kat klinik panel sape yang da klinik panel lah..sape yang takde leh simpan ubat laters yang anda beli kat klinik tu yer..tp tgk gak at least simpan 3-4 bulan jer..jgn lah dah 2 tahun duk simpan lagi kan..kehkehkeh 
thats all for today..okay semua selamat menjaga kesihatan keluarga anda...

4 ulasan:

O'gosh Iskandar berkata...

Wah...bgs ni..sy pun x terpikir nk buat..huhu

sarah berkata...

boleh try sis..sis lagi kreatif..suke baca blog sis..

Mrs Najib berkata...

menarik juga selalu letak merata jea

Mrs Najib berkata...

menarik juga selalu letak merata jea