Isnin, 12 Mei 2014

HANDBAG

Salam semua..skrg nie musim hujan plak kan..Alhamdulillah..bersyukur dengan pemberianNya..Okay harini bukan nak cerita pasal handbag..tp nak cerita pasal ape yang perlu kita bawak dlm handbag..bg seorang ibu surely banyak benda yang kita simpan n sumbat kan..heheh sara pun mcm tu..sometimes pampers anak, resit bank pun berterabur dlm handbag kita tu kan...okay tanpa berceloteh panjang..jom zoom skit ape yang sara rase penting lah kita bawak ke ofis, balik kampung or somewhere else..
first set makeup..hahah nie penting nie..sara jenis tak makeup beria2 sgt..just yang basic jer..lipstik, compact powder, n perfume tu pun dah cukup..tp sara sumbat sekali minyak cap kapak..hahah jgn gelak tau..benda nie pun penting jugak..
okay so semua nie akan masuk dlm beg yang leh dpt less then RM5 nie..ikut lah handbag anda besar mane yer..
ini pun penting jugak utk kecemasan..pad and pantyliner boleh buh dlm poket nie..
comel kan..heheh nie pemberian kakak tercinta..rase da je jual kat mane2 kedai..tak pun leh jahit sendiri..
benang n jarum and also charger boleh taruk dlm beg coins nie..mmg selalu standby jarum n benang..utk emergency gak nih..heheh..
chewing gum pun ada???hahah penting gak nie kot2 da meeting tergempar ke pas lunch hour kan..heheh..so masukkan dlm box cupcake yang kecik comel nie..

tadaaaaa and of course lah purse jgn tinggal plak..heheh car key leh simpan dlm poket sebelah handfone tu..sara jugak bawa pen plus ngan note book kecik..ape pun bergantung pada handbag anda ler besar mane n banyak mane compartment nye..bagi sara, sarah suke yang banyak compartment camnie..sometimes sara buh gak pampers anak selit satu kat situ kalu berjalan dekat2 je lah kan....okay Happy Organizing...see u next entry

5 ulasan:

nor azerin berkata...

cantik tempat pad 2........comel...
sis tgk2 blog baru saya k........
http://mummydaddynsi.blogspot.com/
tq

cik hani berkata...

Comel nya beg riben ltk pad tu.susunan beg tu yg kemas jer

TeacherAzimah berkata...

Ooo masuk kan dlm bekas asing2 ikut keperluan ek..good idea lar. Blh cuba lps ni. Biasanya sy sumbat mcm tu je. Bila nak guna menggagau nak cari hahaha... eh eh benang dan jarum pun sentiasa ada ek. Bagus lar camni..sy tiru ek.

sarah berkata...

okay nor azerin..nanti sy add friends yer..tq cik hani..yer teacher..lebih senang da beg2 kecik nie..if tak nak bawak just keluarkan jer dr handbeg..more easier..boleh, tiru jer..heheh..

hendrawati berkata...

assalamualaikum wbt
salam perkenalan sarah..

tertarik dgn puan sarah nie..sangat organizer..
saya akan cuba tips2 sarah nie ya..