Khamis, 8 Mei 2014

D.I.Y PAPER CLIP

Assalamualaikum n salam sejahtera semua..okay harini sara akan ajar cr diy paper clip spy leh buat divider utk fail2 same ada utk guna kat ofis or kat umah utk asingkan bil2 elektrik, air, telefon, and so on..
we start with first step yer..nie bahan2 yang kene ada..
jgn lupa pembaris yer..kalu terer ukur tak payah lah guna pembaris..hehe..
second buat garisan besar mane yang kita nak yer..yang penting besar dari paper clip tu lah..rase nak tulis banyak atas clip tu buat lah besar skit..
okay dah gunting ukur dulu klipnye..sbb nak buat poket kat paper nie..utk selitkan klip..
ha buat garisan mcm yang di tunjukkan oleh pencil tu..then buat kan garisan v di bawah..leh lipat kan dua utk dapatkan garisan tengah..mcm gambar kat bawah nie..
nie garisan v..then leh gunting kan yer
tadaaaa jd lah camnie..heheh..kertas nie terpulang kat u all lah..leh gak guna wrapping paper yang lain yer..or kertas yang lebih keras..nak guna kertas yang kosong pun boleh..so that nanti leh tulis note kat clip nie..
then masukkan clip tu dlm poketnye mcm nie..
tadaaaaa..dah siap jom kita clip2 kertas..hehe...
okay thats all...happy organizing everyone..

5 ulasan:

fazianbatrisyia berkata...

comeynya....sy ni mana nak mula dulu ni...serabut

Tanpa Nama berkata...

nak beli mana kertas corak cup cake...

Tautan Hati NabilaHasyim berkata...

comelnya, siap gambar cupcake lg..

nanti nak cuba try, menjadik ke tak, hehe..

TQ share.....

sarah berkata...

tq..saya beli kat mr diy pembalut hadiah nie..actully guna kertas ape2 pun boleh..

UMIE SUE berkata...

kreatiffff