Rabu, 9 April 2014

TIDY UP BED

Salam semua...haaaa dah berhari2 tak update pasal clean up your house kan..busy skit lately nie..umah pun dah tunggang langgang...hahaha..okay harini nak share bagaimana sara mengemas katil..sesuatu bilik akan nampak kemas kalu cadar katilnye tegang gile..n takde kain ke, tuala ke ats katil tu kan..apa lagi jom kita mengemas..
yang mane suke membeli bed sheet yang fitted yang da getah tu mmg cantik lah kan kalu die tegang mcm nie..so far sara takde cadar yang jenis lipat tu..semua yang da getah kat bucu die..
then kalu u all ada selimut or quilted cam nie lipatkan suku mcm nie..kalu nak lipat separuh pun cantik then senang nak tdo tros masukkan kaki je dlm selimut tu.hahah..tp sara suke cover semua baru nampak cup cakenye..haha
then doublekan lagi mcm nie..cadar quilted nie sara beli saiz single so mmg die tak tutup semua..kalu saiz queen leh lipat masuk bawah tilam yer..mcm kat hotel2 tu..comel je kan..
okay utk bantal plak kalu sarung bantal lebih besar dr bantal sara lipat ke dalam mcm nie
sumbat kan kedalam yer n tarik bucunye..jadi mcm nie
tadaaa... okay disebabkan set quilted nie sara beli set single so sarung bantal pun satu je lah kan..heheh insyaAllah da rezki nanti dpt lah cari sarung cupcake sebelah lagi buat kawan..
tadaaa dah siap..oppssstt dont forget spray lah pewangi skit...fabriz ke ape..sara pakai dr sabun nie..bau pun wangi..dr sabun nie multipurpose tau..bleh guna mase nak iron baju jugak.. 
okay girls n mums semua selamat mengemas yer...daaaaa



9 ulasan:

Nurizzah Majif berkata...

nak tido pun syg ble katil dah kemas.hehehe

http://darwisydarwisyah.blogspot.com/

sarah berkata...

haha kan..pagi tadi siap anak naik katil n guling2 lagi ats katil tu..huhu

cplud miera berkata...

sweetnye sara. sara nak tye la, cadar plain bergetah tu selalunya u beli ktne ye? try kt jusco tesco xjumpe pulak.. huhu. suke jugak klu katil ni tegang jer. huhu

Fizah berkata...

kemasnya! =)

sarah berkata...

Ada miera..skrg nie semua cadar ada getah..cumenye kene cari yang betul2 muat with your katil..some time kalu yang jenis kain selain cotton mmg takleh tarik tegang camnie die akan "berceromok"..hehe betul ke perkataan tu..

cik hani berkata...

Kemasnyer...
Suka tgk tegang mcm tu..
Sy mls nk tegangkn.stkt kemas2 xbg sepah jer bilik..hihi

Mrs JZizan berkata...

comei dan kemas nye sarah..

O'gosh Iskandar berkata...

bestnya..lama dah katil x tegang...anak2 ngan bapak hari2 jadi otomen ke main atas katil...

Sajian Saajidah berkata...

Selalunya katillah kawasan tsunami yang paling teruk. Tempat paling disukai anak² serta ayahnya..huhu