Ahad, 15 Januari 2017

MAKEOVER THIRD ROOM

Setelah sekian lama baru ada masa nak upload bilik no 3 kat umah nie..
Asyraf panggil bilik cup cake
Asal panggil cup cake??? sebab die tgk banyak cup cake dlm bilik nie hehehe
sbnarnya nie bilik tempat saya bake and simpan semua barang2 kek..
bila ada tempahan kat sini lah siboknya..dapur tak berapa besar nak buh semua..memandangkan bilik nie yang paling dekat ngan dapur so lagi senang nak berjalan..hahah mcm ler beso sgt umah sara nie eh
gambar sebelum ada tp dlm laptop suami..but surely kalu korg tgk mmg tak serupa bilik lah..messy gila..n penuh tahi cicaknya..
now cicak tak berani dekat dah..
apa yang kami buat kat bilik nie is cat semula, tukar tikar getah, susun semula (yang penting buang apa yang tak perlu), betulkan n tukarkan rangka tingkap belakang yang dah nak roboh makan dek anai2, pasang langir (beli kat kaison)
Almari semua mmg ada dah kat umah nie masa kami duk sni..barang tuan rumah dulu kot..die tak ambik pun..so tgk elok je lagi so simpan ja n tampal dengan stiker nampak mcm baru kan..tu meja study tu sebenarnya..berat tu n masih kuat..perabot lama mmg tahan kan..


barang kek mmg kene ada n standby..n stock kene check jugak sebulan sekali..

Ini lah oven (mesin mencari rezeki) heheh beli sebelum gst dulu march 2015..April 2015 dah start naik harga..so grab dulu. sara beli kat kedai bahan2 kek di Bangi... nama kedai tu yummy ke apa entah..dah lupa

nie rak ada roda..senang nak tolak p mana2..teringin nak beli rak beroda yg ikea pnya tu tp ikut kemampuan lah kan..janji kemas..
bilik nie merangkap stor jugak..so rak nie kami beli utk letak barang2..tak bis kemas lagi..bekas nie blm letak label lagi..nanti letak label sng cari barang apa yang duk dlm container tu..tak payah nak bukak bukak

Ha yang bekas bertingkat dekat tingkap tu tempat sara simpan toto n cadar..senang tau guna nie..kat tingkap depan ada zip..kalu korg penah tgk kat cjwow shop ker ada jual..tp sara beli kat kaison ja

So kemas kan..kalu hangpa tgk bilik nie mula2 sebelum makeover mesti hangpa pengsan..hehe..



so see you at next entry

Nak tgk kek yang sara buat?? slalu buat kek yang simple je contoh Brownies, Blueberry Cheese Cake, Hokaido Chiffon Cup Cake 



And this one is 1st fondant kek yang kami buat..figure nye sahaja kat 8 jam membuatnya..

Bye










1 ulasan:

Mommy Zekry berkata...

Terbaik sis..saya suka sgt tgok kesungguhan & kreativiti sis..