Sabtu, 12 November 2016

DINING AREA


Assalamualaikum korg...
Okay harini nak share pasal dining area
Bulan lepas en shuben tibe tibe ajak p kaison..
Terkejut kan??hahah tp best lah..time utk mengikis..haha..die tau wife die tak suke sgt barang kemas or make up tp kalu bab mendeko nie laju jer kan..
Dia ajak sbb die kata dinding kat ruang makan tu dah kembang sbb saluran air kat bumbung tersumbat haritu..so dinding jadi kembang n kalu cat still timbul mcm kulat tu..
ha jadi mcm nie buruk kan???
sangat buruk...

so husband decide nak pasang wall paper jer..
so kami 3 beranak p lah kaison..ada yang tak tau kaison kat mana??biasa dlm aeon ada..jual mcm2 yang sweet2..rasa kalu masuk dlm tu 3 jam blm tentu keluar..hahah(sara lah tu)
so ambil lah 3 wallpaper 1 corak batu n 2 warna hitam (husband pilih) kalu sara yang pilih esok blm tentu deside lagi..heheh. sbb banyak yg comel2..tak pecaya p lah sendiri tgk..hehe
jadi bertabah lah suami ku memasangnye..
kat 5 jam jugak memanjat, mengeluh..hahah
wallpaper nie dah siap gam tau..so just bersihkan dinding nie dulu then tampal jer..husband kikis dulu lopak2 simen yang timbul tu spy sng pasang nanti..wall paper nie kene pandai adjust jgk lah sbb kalu yang mcm batu nie..kene tgk gak susunan nye bagi sama je barisnye.



taraaaaa dah siappp


then start tampal yang depan plak warna hitam..


taraaaa siap...gambar husband memanjat tak elok lah buh dlm nie kan..heheh
nampak dari jauh hitam jer..tp kalu p dekat ada corak sebenarnye..
so so far dah sbln alhamdulillah wall paper tu takde pun tertanggal ke apa.. alhamdulillah..

cost wall paper RM19.90 X 3 Gulung
around RM60.00 mcm tu
upah pasang kiss jer..hahaha

SELAMAT MENCUBA




Tiada ulasan: